Redskaper

Hansker forsvinner, blir skitne og stive. Så ha mange – noen klassiske arbeidshansker til grovarbeid og vanlige husholdningshansker i plast til luking i fuktig vær. Har man store roser som trenger tynning, er ekstra lange hansker bra, så slipper man å se ut som man har «sloss med katta». Mange bruker spader som er unøvdendig tunge. En investering i et ergonomisk spagreip gjør mye av gravingen lettere.

Velg riktig redskap

Greip er mye lettere enn spade når man skal ta opp poteter, dele eller plante om stauder og mye annet. En solid, men lett trillebår er helt uunnværlig. For den som har mye å flytte, kan en sekketralle redde ryggen. Rosesaks, greinsaks og kantsaks er også nødvendig for å få et god resultat. Spør oss om redskaper, du trenger nemlig ikke så mange som du tror!

Pass på ryggen

Pass på ryggen, du har bare en. Når de første vårvarme dagene kommer, går man med spenstige skritt ut for å finne frem hageredskapene. Om kvelden, eller neste morgen, får man bite i det sure eplet. Ryggen verker, leggene er stive som riveskaft og gnagsårene på hendene vitner om en heseblesende hagehelg. Bøy beina – ikke ryggen. Arbeid aldri med armene langt fra kroppen. Løft ikke for tungt (be om hjelp) og sørg for å holde ryggen varm. (Kilde: Latmannshagen, Cappelen).