Vann og lys

Vi skulle vel alle ønske at den rant en bekk eller en liten elv over eiendommen vår. Men med enkle midler er det mulig å gjenskape noe av magien. Med litt graving duk, sand og stein har du fort skapt en liten oase. En dam trenger ikke være så stor for å gi effekt. Et skritt videre er å installere en pumpe/fontene – da blir det straks mer liv. Haukebø Hagesenter har laget en bekk med fossefall og en fiskedam like nedenfor drivhuset på Kringstad for å utvikle kompetanse på området. Vi har også kjøpt inn spennende fisker som beriker opplevelsen av vann i hagen.

Ved hjelp av lys (lykter, lamper osv.) kan du skape spennende effekter om kvelden. De aller fleste hager har muligheter – snakk med Svein Haukebø om mulighetene for å skape en liten oase med vann, strå, blomster og grønne vekster i din hage. Vi anbefaler lys med 220v strøm, det gir lys som fungerer. Det finnes mange lyker/lamper med solceller, men de fleste blir skuffet over resultatet.

Vi har også en del produkter som kan gjøre det enkelt å få opplevelsen av rennende vann i hagen – uten graving og mye arbeid.