Roser

Det er få blomster som slår roser. Mange blomstrer ustoppelig til frosten kommer. De tolererer vanskjøtsel, men reagerer alltid positivt på godt stell. Rosenes mangfold er forbløffende. Høyden kan variere fra 10 cm til 10 meter. Duften kan være søtlig, fruktig, moskusaktig eller stilkroselignende, eller en blanding av disse velluktene. De kommer i alle slags farger og sjatteringer, unntatt ekte blått. Roser passer over alt – de kan kan plasseres sammen med alle slags andre planter eller være iøynefallende plantet i selskap med andre roser. Roser er vår spesialitet og i denne pamfletten har vi plukket ut 36 som passer godt for vårt vekstområde. Finner du en eller flere roser du er nysgjerrig på, så ta kontakt med oss for mer informasjon om jordsmonn, plassering og behov for stell. Vi har roser både for folk med grønne fingre og travle som ikke har så mye tid.

Molderosen i rosenes by

Før krigen var Molde kjent for sine små hvite trehus, hvite stakittgjerder og buskroser. Men det var det praktiske som styrte det hele – poteter og andre spiselige vekster var første prioritet, men det skulle jo være noe vakkert å se på i tillegg – og slik kom rosene til rosenes by. Så hvorfor ikke plante en Molderose i hagen din?

Molderosen kommer i flere varianter, den «ekte» ikke-remonterende og generasjon 2; bygget på den gamle, men som altså remonterer med duft. Moldereosen er en buskrose og blir fra 1-3 m høy, det samme i bredden.

Roseparken

Roseparken har to inngansportaler, på hver sin side av utstillingsområdet syd for drivhuset. Her kan du bli kjent med mange forskjellige roser og studere dem nærmere. Roseparken er under stadig utvikling og målsettingen er å vise hva du kan få til med roser og hvor flotte roser kan bli i din hage. Velkommen til oss!

24 roser (pdf)

Roselisten 2016 (pdf)